
اینترنت اشیا چیه ؟ تبدیل اشیا فیزیکی به اکوسیستمی از اطلاعات که به سرعت باورنکردنی زندگی انسان ها را تغییر می دهد
برنامه های کاربردی اینترنت اشیا که خانه ها را هوشمند می کنند
با پیشرفت تکنولوژی در فناوری های اتوماسیون خانگی به طور قابل توجهی شاهد تغییرات زیادی هستیم و در این راستا ابزارهای هیجان انگیزی وجود دارد که امروزه به کمک آنها زندگی هوشمندتری را تجربه می کنیم. فناوری خانه های هوشمند ؟ همه چیز در دسترس خواهد بود به صورتی که با تمامی دستگاه های موجود در خانه تعامل خواهیم داشت . یخچالی را در نظر بگیرید که به محض اتمام مواد خوراکی به مرکز خرید متصل شده و اپراتور مرکز خرید بتواند لیستی از موارد مورد نیاز خانه دریافت کرده و آنها را ارسال کند . به همین راحتی . جریانی از اطلاعات هوشمند که زندگی ما را بهینه خواهد کرد.
در واقع دستگاه ها الکترونیکی در خانه به یکدیگر متصل هستند و اطلاعات رو رد و بدل می کنند. از طریق اپلیکیشن ها می تونیم به فرآیندی که در خانه برقرار است کنترل داشته باشیم . ما یادمون میره برق یکی از اتاق هار و خاموش کنیم ! در حالت عادی باید کل مسیر رو برگردیم که چراغ رو خاموش کنیم . از همه بدتر میتونه روشن بودن گاز باشه ! شاید برای خاموش کردن چراغ اتاق برنگردیم اما باید برای خاموش کردن گاز برگردیم چون به مراتب خطرناک تره!
اما در ارتباط با اپلیکیشن ها ! دستیارهای صوتی مانند آمازون الکسا یا گوگل هوم کار رو راحت تر کردن و فقط کافیه فرمان صوتی رو اجرا کنیم . گاز رو خاموش کن !
در موارد پیشرفته تر که به امنیت خانه نیز مربوط می شود , می توان درب خانه ها را با فناوری تشخیص چهره مجهز کرد.
خودروهای هوشمند
پیش تر به این موضوع اشاره کردیم که اینترنت اشیا در تمامی جنبه های زندگی اثرگذار است و خودروها نیاز این قاعده مستثنی نیستند. خوب همه ی ما میدونیم که تو این راستا شرکت تسلا پیشرو هستند . این خودروها با توجه به اطلاعات اولیه که برای اونها برنامه ریزی شده عمل می کنند – اطلاعات جدید رو تجزیه و تحلیل می کنن و به مرور زمان هوش مصنوعی خودشون رو تقویت می کنند. در این زمینه گوگل هم فعالیت هایی رو انجام میده که بیشتر برای هوشمند سازی خودروها در شرکت های دیگست مثل تویوتا! اما تسلا بر روی خودروهای خودش کار میکنه!
مساله ی جالب در فناوری خودروهای هوشمند اینه که می تونن راننده رو در برخی موارد خاص یاری کنن . برای مثال برخی افراد در پارک دوبل مشکل دارن و میشه خودرو رو برای این زمینه برنامه ریزی کرد!
هم اکنون که در حال نوشتن مقاله و شما در حال خواندن آن هستید حدودا 10 میلیون خودروی هوشمند در جاده هستند و شرکت هایی مانند تسلا – شرولت – مرسدس پیشتازان این خودروها هستند. تمامی این خودروها بر مبنای حس گرها و دوربین ها پیشرفته که مانع را تشخیص می دهند و همچنین بر مبنای قوانین راهنمایی و رانندگی ایجاد شده اند.
نحوه ی کارکرد این خودروها به این صورت است که سیستم اینترنت اشیا از حس گرها و دوربین ها اطلاعاتی را دریافت و پردازش می کند ,سپس دستورالعمل هایی را برای کنترل خودرو ارسال می کند. مورد منحصر به فرد دیگری که در خودروهای هوشمند وجود دارد پیش بینی آب و هوا است که اطلاعاتی را در این زمینه دریافت کرده که به طور مثال در زمان ابری شدن هوا پنجره های ماشین بسته شود.
در مقاله های پیشین در رابطه با کنترل ابزارها در سیستم اینترنت اشیا صحبت کردیم . و در ارتباط با موارد مانند فشار – دما – وزن و سایر پارامترها نیز توضیحات مختصری را ارائه کردیم . در واقع با توجه به این پارامترها می توان کنترل و نگهداری ابزارها را تسهیل کرد
مواردی چند در رابطه با کاربردهای اینترنت اشیا
در کسب و کار : با استفاده از سیستم اینترنت اشیا در محل کار و یا کارخانه ها می توان افراد را به نحو بهینه تری مدیریت کرد . عملکرد دستگاه ها و ابزارها را در هنگام تولید محصول کنترل کرد و با استفاده از فضاهای ابری اطلاعات مربوطه را ذخیره سازی و تجزیه و تحلیل کرد .
برای مثال : Whiirlpoolبا شرکت آی بی ام همکاری را انجام داده که لوازم خانگی خود را به سیستم اینترنت اشیا مجهز کند و داده های مصرف کننده را تجزیه و تحلیل کند تا بینش هایی را در مورد مصرف کنندگان که از محصولات خریده داری کرده اند بدست آورد.آینده ی کسب وکارها مبتنی بر حس گرها و سیستم لجستیک هوشمند و همچنین هوش مصنوعی پیشرفته خواهد بود.
در واقع داده های بدست آمده از حس گرها بینش بهتری را برای کسب و کار فراهم می کند تا بهره وری – عملیات – و رفتار مشتری را بهینه کنند و فرصت های نوآورانه ای را پدید آوردند.
موارد بسیاری از کاربردهای اینترنت اشیا اعم از مراقبت های بهداشتی – کشاورزی هوشمند – تجربه ی کاربر وجود دارد که در آینده بیشتر از آنها صحبت خواهیم کرد.